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Dear Mr. Palava:

This is in further response to your April 2, 2003 letter requesting clarification of the appllcab111ty
of the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171- -180) to carriers transporting
hazardous materials in commerce. You were specifically concerned about the applicability of the
HMR to transport vehicles that have been cleaned and purged of the hazardous matenals they
previously contained.

Our May 27, 2003 reply to your letter indicated that the HMR do not apply to the transportation
of an empty trailer that has been cleaned and purged of hazardous materials. We should have
noted that, for cargo tank motor vehicles and other bulk packagings that are marked to indicate
conformance with the packaging specification requirements in the HMR, the packaging must
conform to all applicable regulatory requirements even if the packaging has been cleaned and
purged of all hazardous materials. Thus, a specification cargo tank motor vehicle that has been
cleaned and purged must comply with all applicable specification, requalification, and
maintenance requirements or the specification marking must be covered or removed.

I hope this information is helpful. Please accept my apology for any confusion our previous
letter may have caused. ‘

Sincerely,

/7/@4« /j””

Susan Gorsky
Senior Regulations Specialist -
Office of Hazardous Materials'Stang}qr_ds
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