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Administration

JUN 18 2002

Ms. Donna Ames-Cassick Ref. No. 02-0123
Compliance Manger

Waste Management, Inc.

P.O. Box 200

Model City, NY 14107

Dear Ms. Ames-Cassick:

This is in response to your April 24, 2002 letter regarding the packing group for polychlorinated
biphenols (PCBs) under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR parts 171-180).
Specifically, you ask if polychlorinated biphenols should be considered a packing group II or III
material when transported by highway.

According to Special Provision 140 in appendix A of the Hazardous Materials Table (HMT) in

§ 172.101, if transporting PCBs by rail or highway, the packing group is changed to PG III instead of
PG I as listed in the HMT. Since PCBs can be both a packing group II and IIT material, depending on
mode, if you wish to consider PCBs as a packing group II material when transporting it by highway,
you may do so. Please note that we will be removing the “A” and “W” from column one of the HMT
for the entry “PCB” in an upcoming corrections notice to be published in the Federal Register.

I hope this satisfies your request.
Sincerely,
Delmer F. Billings %

Chief, Standards Development
Office of Hazardous Materials Standards
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April 24, 2002

Edward Mazzullo

Director, Office of Hazardous Material Standards
USDOT/RSPA (DBM-10)

400 7™ Street, SW

Washington, DC 20590-0001

RE: PG I or II for PCBs
Dear Mr. Mazzullo:

CWM Chemical Services, L.L.C., ships and receives various types of wastes for disposal.

We are requesting an interpretation in regard to the proper packing group (PG) for
shipping Polychlorinated Biphenyls (PCBs) contaminated waste. The last sentence in 49
CFR 172.101(f)-Column 5: Packing Group states “Each reference in this column to a
material which is a hazardous waste or a hazardous substance, and whose proper shipping
name is preceded in Column 1 of the Table by the letter “A” or “W” is modified to read
“III” on those occasions when the material is offered for transportation or transported by
a mode in which its transportation is not otherwise subject to requirements of this
subchapter”. When you look up the proper shipping name of PCB in the Hazardous
Materials Table, it refers you to Polychlorinated Biphenyls, PCB is preceded by “A” and
“%. When you look up the proper shipping name of Polychlorinated Biphenyls, liquid
or solid, in the Table, there is no “A” or “W” indicated and the PG is 1L

Please provide written clarification in regard to the following questions.

1. If you are shipping Polychlorinated Biphenyls by highway for disposal, should the
shipping papers (waste manifest or bill of lading) used for waste transportation
indicate PGII or PGII?

2. IFPGII and PGIII are both acceptable, is one of them preferred over the other?

If you have any questions in regard to this matter, please contact me at (716)754-0354,

Sincerely,
CWM Chemical Services, L.L.C.

Donna Ames-Cassick
Compliance Manager




