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Dear Mr. Boudin:

This responds to your request to Mr. William Quade, Chief, Hazardous Materials Division,
Federal Motor Carrier Safety Administration, for an interpretation related to cargo tank test and
inspection report retention requirements specified in the Hazardous Materials Regulations
(HMR; 49 CFR Parts 171-180). Specifically, you ask for clarification of the exception from the
requirement fo retain copies of test and inspection reports for a motor carrier }easmg a cargo tank
for fewer than 30 days. -

You describe a common arrangement in the chemical industry under which a motor carrier agrees
to transport a shipper’s cargo tank without a formal lease for the tank. The agreement between
shipper and carrier may cover transportation of a single load or several loads during which the
carrier operates the cargo tank for a period under 30 days. Alternatively, the agreement may
cover transportation of multiple loads during which the carrier operates the cargo tank for more
than 30 days. You ask how the record retention requirements in § 180. 417(b)(2) of the HMR

apply in these situations.

Section 180.417(b)(2) requires the owner and operator of a cargo tank to retain copies of test and
inspection reports until the next test or inspection of the same type is successfully completed.
This requirement does not apply to a motor carrier leasing a cargo tank for fewer than 30 days.
Although the exception uses the term “leasing,” the intent of this provision is to extept a motor
carrier from the requirement to retain test and inspection reports for any cargo tank it uses for '
transportation for fewer than 30 days. The exception applies regardless of whether there isa .
formal lease, where possession of the cargo tank is a secondary result of a contract to transport a
load or several loads. Similarly, the intent of § 180.417(b)(2) is to require a m carrier to -
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retain test and inspection reports for any cargo tank it uses for transportation for more than 30
days. Again, the record retention requirement applies regardless of whether there is a formal
lease, where possession of the cargo tank is a secondary result of a contract to transport a load or
several loads. ‘

I hope this information is helpful. If you have further questions; please do not hesitate to contact
this office. . . :

Sincerely,

-

e, A AL,

Thomas G. Allan
Senior Transportation Regulations Specialist . -
Office of Hazardous Materials Standards
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Chuck Boudin of Quality Distribution in Tampa, FL has questions about the
180.417 (b) requirements for carriers to maintain copies of test/inspection
reports. His scenario and my paraphrasing of his guestions is attached. Can
you please prepare a written interpretation to clarify his issues?
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Susan,

Thanks,
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Scenario 1: It is common in the chemical industry for a carrier to transport a load using
a shippers cargo tank without having a formal lease for that tank. The agreement between
carrier and shipper can be for a few or even single load that keeps the cargo tank in the
carrier’s “control” for less than 30 days, or for multiple loads that result in the carrier
operating or “controlling” the cargo tank for more than 30 days. :

Question 1:  180.417(b)(2) requires that the owner and motor carrier keep a copy of the
test and inspection reports. The section goes on to provide an exception for a motor
carrier leasing a cargo tank for less than 30 days. If a carrier transports a cargo tank for
which they have no formal lease and that transportation results in the carrier’s
“controlling” the tank for less than 30 days, is the motor carrier required to keep copies of
the inspection/test reports?

Answer 1: In 180.417(b)(2), RSPA intended to except a carrier from having to maintain
copies of inspection/test reports for any cargo tank it uses for transportation for less than
30 days. This is true regardiess of whether there is a formal lease;, or the possession of the
cargo tank is a secondary result of a contract to transport loads.

Question 2:  If a carrier transports a cargo tank for which they have no formal lease and -
that transportation results in the carrier’s “controlling” the tank for more than 30 days, is
the motor carrier required to keep copies of the inspection/test reports?

Answer 2: In 180.417(b)(2), RSPA intended for a carrier to have inspection/test

reports for any cargo tank it uses for transportation for more than 30 days. This is true
regardless of whether there is a formal lease, or the possession of the cargo tank is a
secondary result of a contract to transport loads. :




