US.Department 400 Sevenih Street, SW. -
of Transportation Washington, D.C. 20550

Research and
Special Programs
Administration

NG 27 2001

Capt. Sam Rogers Ref. No. 01-0179.
National Cargo Bureau Inc. ' o
90 West Street, Suite 2000

New York, NY 10006-1039

Dear Capt. Rogers:

This is in response to your letter dated July 11, 2001,
requesting clarification of marking requirements for bulk
packages in the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CIFR
Parts 171-180). Specifically, you ask if a bulk package
containing a hazardous material subject to § 172.203(k} must be
marked with the technical name as specified in § 172.301(b) for a
non-bulk package. ' '

The answer 1s no. There is no requirement in the HMR to mark a.
technical name on a bulk package containing a hazardous materlal
subject to § 172.203(k).

I hope this satisfies your request

Sincerely,

Jaoh — GATE
Transportation Regulation Specialist
Office of Hazardous Material Standards
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Mr. Edward Mazzullo .. /l) ol
Department of Transportation, RSPA a _ m{] S

Office of Hazardous Materials Standards (DHM-10) ol- 0l 7
Washington, DC ~ 20590-0001 T )

Subject: Package Markings for other than Non-Bulk Packaging when declared
under Generic or NOS Proper Shipping Names '

References: 49CFR, 172.302(d), 172.326(a)

Dear Mr. Mazzullo,

A rceurring situation exists pertaining to the marking requirements for large and bulk -
package, which warrants clarification, Within section 172.301 there is the expressed
general marking requirements for non-bulk packagings. Paragraph (b) of this section
addresses technical name vequirements in association with the proper shipping name.

As such, technical names where indicated by the symbol “G” in column 1 of the Hazmat
Table, will require be a required marking on non-bulk packagings. -

Tn review of the bulk package marking requirements relating to this same issue, are non
existent. We feel that this may have been an oversight, in that materials loaded in
intermediate, large and bulk packagings pose greater risk than those in non-buik
packagings; and would also require the same package markings.

Do the packages other than non-bulk, require the technical name(s) on the exterior of
these, as part of the proper shipping name?

Please provide us with your interpretation in order to avoid any confusion with the
Internationally accepted methods/recommendations.

Best regards,

Zotwr Hoporn

Capt. Sam Rogers
Master Marnier
Senior Hazmat Coordinator
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