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Mr. Michael D. Alston Ref. No. 00-0259

Aristech Chemical Corporation
210 Sixth Avenue
Pittsburgh, PA 15222-2611

Dear Mr. Alston:

This responds to your letter and telephone conversation with

Mr. Michael Stevens of my staff regarding the attendance
requirements during the loading of cargo tank motor wvehicles
(CTMV)in § 177.834 of the Hazardous Materials Regulations (HMR;
49 CFR Parts 171-180). Specifically, you inguire whether a
terminal operator would be considered “qualified” when in radio
contact with a CTMV driver who can respond within 2-3 minutes to
an emergency situation. It is your understanding that this would
satisfy the intent of “authorized to move the cargo tank and has
the means to do so” under the qualification requirements
specified in § 177.834(i) (4).

The answer is no. A CTMV must be attended by a qualified person
at all times during a loading operation. The purpose of the
attendance requirements is to ensure that cargo tanks are safely
loaded and unloaded and, in the event of an emergency, the
operation can be rapidly halted and the CTMV can be removed from
the scene in an immediate and expeditious manner. 1In the
scenario you describe, the terminal operator would not be
considered “qualified” because he is unablé to move the CIMV off
the rack and, therefore, lacks “the means to do so” as specified
in § 177.834(i){4). 1In addition, the CIMV driver is not
considered “qualified” because, as you informed Mr. Stevens, he
is not within 7.62 meters (25 feet) of the loading operation with
an unobstructed view of the cargo tank and delivery hose.

I trust this satisfies your inquiry. Please contact us if we can
be of further assistance.

- Sincerely,

Jr Mé‘,«f //ng

Hattie L..Mitchell
Chief, Requlatory Review and Reinvention
zardous Materials Standards
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Mr. Edward T. Mazzullo
Director-Hazardous Materials Office
Us DOT

RSPA

DHM-10

400 7® Street Southwest
Washington, DC. 20590-0001

Dear Mr. Mazzullo:

T would like to receive a written interpretation and clarification of § 177.834 (i) (4) contained in 49 CFR
of the hazardous materials regulations. I interpret the regulations in §177.834(1)(4) that state a qualified
individual is “authorized to move the cargo tank and has the means to do so”, as being, that a qualified
individual has the authority to direct the movement of the cargo tank and can instruct scmeone to move
the cargo tank within a reasonable amount of time.

In our plant operations, we utilize qualified individuals to load and unload cargo tanks of hazardous
materials. The qualified individual is in attendance of the cargo wagon at all times during the loading
process and is in radio contact with the driver of the cargo tank. If the cargo tank would need to be
moved, in an emergency situation, the qualified individual would contact the driver by radio and
authorize the driver to move the cargo wagon. The driver can move the cargo wagon within 2-3 minutes.
We do not instruct our employees on how to operate the motive power for a cargo wagon.

Please forward the interpretation to:

Michael D. Alston

Mgr-Regulatory Compliance/Logistics Operations
Aristech Chemical Corporation

210 Sixth Avenue 10™ Floor

Pittsburgh, PA 15222

If you have any questions, please contact me at 412-316-1269.
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Sincerely, .

f— ‘

“hoad |
Michael D." Alston

ce: M.A. Bucklad
P.C. Rine
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