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Ms. Anne E. Jochnson Ref. No. 99-0288
Intech Services, Inc.

7 McMillan Way, Suite #101

Newark, DE 19711

Dear Ms. Johnson:

This is in response to your letter dated October 19, 1999
regarding the compatibility of hazardous materials packaged in
the same outer packaging under the Hazardous Materials.
Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180). Specifically you ask if
materials described as “paint, 3, UN1263, PG TI” and “Corrosive
liguid, acidic, inorganic, n.o.s. (chromic/phosphoric acid), 8;
UN3264, PG III” may be packaged in the same cuter packaging.

Hazardous materials may not be packed or mixed together in the

same outer packaging with other hazardous or non-hazardous ‘
materials if such materials are capable of reacting dangerously -
with each other and causing: combustion or dangerous evolution of
heat; evolution of flammable, poisonous, Or asphyxiant gases; oOT
formation of unstable or corrosive materials (8§ 173.24{e) (4)).

Also see § 173.21(e). It is the shipper’s responsibility to
determine weather any of these dangerous reactions can OCCur.

I hope this satisfies your request.

Sincerely,

John A. Cale
Transpertation Regulaticns Specialist
Office of Hazardous Materials Standards
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INTECH SERVICES, INC. BRH
Sole U.S. Distributor for DuPont Teflon®Finishes. 3 ke 2| (C)

7 McMillan Way Suite #101 Newark, DE 19711
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To:

Company: US DOT

Attention: Edward Mazzullo

Fax:

Date: | 10/19/99
From: Anne E. _]oh'nson.
Subject: New Purchase Order

Dear Mr. Mazzullo,

Good morning, I spoke with Arthur this morning at the DOT helpline
about the compatibility of 2 materials in the same outer packaging.

The materials are Paint, 3, UN1263, PG II and Corrosive Liquid, Acidic,
Inorganic, NOS, (chromic/phosphoric acid), 8, UN3264, PGIL

Arthur informed me that the DOT has no specific segregation requirements
and as long as the products don't cause a hazard when mixed that it is okay to ship
them in the same outer packaging. Could you please state the specific rule in




_ writing so that our company can be sure we are in complete compliance. Thank
you for your time.
Best regards,

Anne E. Johnson

(Phone) 302-366-8530 (Fax) 302-366-8602 (E-Mail) Anne@Intechservices.com




