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Administration

WL 15 1999

Mr. Sean Kelly Ref. No. 99-0142
Manager, Tech Control

DGI Training Center

P.O. Box 1283

Amelia Island, FL. 32035

Dear Mr. Kelly:

This is in response to your letter dated May 26, 1999, requesting clarification on the training
requirements under § 172.702(b) of the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-
180). Specifically, you are requesting clarification on required remedial training in new or revised
regulatory requirements regardless of the minimum three year required training frequency. Your
questions are answered as follows: | : '

Q1. Do final rules carry enforcement authority? Do published training requirements in a final rule
mandate a “shipper” of hazardous materials to comply with those rules? ‘

Al. The answer is yes.

Q2. Was this requirement (remedial training when. job function or regulations change) intentionally -
omitted from changes to 49 CFR 172.702(b)?

A2. The answer is no. RSPA provided clarification in the preamble of the final rule which served as
official interpretation by RSPA of the intent of the regulatory language. RSPA clarified the intent of the
regulatory language by stating that if RSPA adopts a new regulation, or changes an existing regulation,
that relates to a function performed by a hazmat employee, that hazmat employee must be instructed in
those new or revised function-specific requirements without regard to the three year training cycle.
RSPA further stated that it is not necessary to completely retrain the employee sooner than the required
three year cycle. The only instruction required is that necessary to assure knowledge of the new or
revised regulatory requirement. It not necessary to test the employee or retain records of the remedial
instruction provided in the new or revised requirements until the next scheduled retraining at or within
the three year cycle. RSPA revised the training rules to make it clear that RSPA does not intend that
millions of detailed records be created and retained and associated testing be conducted each time a
‘hazmat employee 1s 1nstructed in regard to a change in the regulanons within the three year cycle.
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Q3. If the requirement was intentionally omitted, is there another regulation which mandates training
pursuant to changes in the regulations or job functions?

A3. See A2 above.

I hope this answérs your inquiry.
Sincerely, -
Delmer F. Billings

_Chief, Standards Development
Office of Hazardous Materials Standards
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Under the NPRM, DocketHM 222B, fe 26 1996 Sec:f;lonllﬁ'opowdJ Changes, Pagé& y o
- 6419 and,6480 your office re¢ommended and sugéested that remedial training be prow{ed toa : Lo
hazmat employee whenever thexr ﬁmctmns change o:the requu‘emen‘ts are mmed - e
Under theFmalKJﬂe Docket HM~222B May 36 1996 Sectldnﬂ Smnma:y ofAmendments, 4 :
Page 27169 your office quoted the aforementmnedNPRM (“Except as provided in. Sec SR oo
~172. 704(c),hazmat employees miist be trained wheneventheir hazmat functions change.or the -~ .« " "
reqmrements are rewsed, regardless of themmnna]lyreqmredtninmgﬁequeney ”) X
L The Finil Rule eontinued w1t]1 a reference to1 172 702 (Subpm H) saymg, “If a new regﬁlauon 1s \.-.—; o
: ;adopted, oran emsnﬂg regulatlonls chan’ged, thatrelatestoa fimetion perfomed byahazmnt

* must be instructed ifi the reqmrements of the HMR that apply to gach futiction performed by the > | ‘_

employee without a reference to the requirements of subpazt H (e. g the ﬁ‘ammg, testmg and
. 'recordkeepmg reqmrements of See 172 ’704) "
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In,addlnon, your oﬂice pubhshed the same statex;,lent (“IfRSP@ adopts a new regqlatlon, or o
| changes an existing regulation, that relates to a finction. performed by a hazinat employee, that
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hazmat employee'mmst be instructed in those new or revised fimction- sP\eclﬁc,reqm;emem:s -

wnhout regard to the t]n‘;e yea.r tranim'g cycle. ’) lgh two oiher doa:ments
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: ay DoEnal Rnles carry eﬁforcement authonty? Do puhhshed trammg re*qmrementsm a Final

- ."Rule mandate h ‘thpper” of Hazardous Maténals to! comply with those rules?
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< ./b) Was tlus reqmrement (remedml trammg when ]ob ﬁmctmn or rbgu]anons c]mnge) mtenttbmlly
§ ‘om1tted ﬁ:omchanges to49 CFR, 172 702 (b)? L N R T e
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